Dziś z okazji dnia mamy, mam pewną niespodziankę. Moja mama świetnie piecze (ja gotuję), tak mówią 🙂
Moja mama robi wyśmienite słodkości, wszyscy się zachwycają i chętnie próbują wypieki mojej mamy. Dla mnie to za słodko, za dużo cukru, za dużo masła, za dużo białej mąki, ale wcinam :):):)
Postanowiłam, że stworze zakładkę: ciasta mojej mamy, gdzie będę prezentować jej cudowne wypieki. Dziś coś prostego na początek. Mamo Kocham Cię:)
Proponuję, zrobić większy zapas mleka słodzonego i zagotować kilka puszek, będzie na tzw.czarną godzinę.
Wafle nadziewane mojej mamy
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 4
Składniki
- opakowanie wafli
- mleko skondensowane słodzone
Wykonanie
- Puszkę mleka gotujemy w wodzie przez około 3 godziny.
- Studzimy.
- Wafle przekładamy masą, rozpoczynając nakładanie na mniejszą kratkę wafla i przykrywając większą.
Uwagi
Na 1 mleczko używamy tylko 5 płatów wafli, nawet jeżeli w opakowaniu jest więcej.
Dodaj komentarz