Panierka z ciecierzycy, to jest to.
Panierowane potrawy będą niezwykle chrupiące i z pewnością zdrowsza od tradycyjnej.
Jak zrobić?
Najlepiej samemu zmielić ciecierzycę, dość grubo. Mąka z ciecierzycy też będzie ok, chociaż to już nie to.
Zmielić można w młynku do kawy lub Thermomix będzie do tego idealny.
Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie 🙂
Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe 🙂
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa.
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Składniki
- 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy)
- 1 łyżka papryki czerwonej
- ½ łyżeczki mielonego chili
Wykonanie
- Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo).
- Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Dodaj komentarz