Jak jest tak gorąco to nie chce się jeść, ani gotować.
Najlepiej zrobić szybki koktajl i wypić go ze smakiem. Ja miałam zamrożone jagody i okazały się super dodatkiem, który schłodził koktajl, ale równie dobrze, można użyć świeżych i zamiast wody dodać szklankę lodu i efekt będzie ten sam.
Letni koktajl z winem, żeby wydobyć smaki. Spróbujcie 🙂
Koktajl maliny + jagody + awokado
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ilość porcji: 2
Składniki
- 1 szklanka malin
- 1 szklanka jagód mrożonych
- 1 awokado
- ½ szklanki wina półsłodkiego różowego/białego
- 2 łyżki miodu (najlepiej rzepakowego)
- ½ szklanki wody
Wykonanie
- Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydobywamy miąższ.
- Maliny i jagody świeże płuczemy pod bieżącą wodą.
- Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę ok 1 minuta.
Uwagi
Można użyć świeżych jagód zamiast mrożonych, tylko zamiast wody dodajemy szklankę lodu.
Sylwia says
Przepyszne – dziekuje za recepte!
Natomiast wszystko eko i zdrowe wiec bola troche oczy patrzac na ta plastikowa slomke… 😉
Pozdrawiam,
S.
Magda says
Słomka to ozdoba… Sama nie jestem zwolenniczką wszechobecnego plastiku, natomiast na zdjęciu wygląda to rekwizyt:)