Omlet na słodko, bezglutenowy
    Ilość porcji: 1
    Czas przygotowania:   
  Czas gotowania:   
  Czas całkowity:   
     
      - jajka, 2 szt
- szczypta soli
- mąka ryżowa, 2 łyżki
- olej do smażenia
- cukier puder, 2 łyżki
- konfitura do podania
     - Oddziel białka od żółtek.
- Białka wraz z szczyptą soli ubij mikserem na sztywną pianę.
- Do białek dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wlewamy wymieszaną masę, smażymy na bardzo małym ogniu.
- Po 3–4 minutach delikatnie przewróć na drugą stronę.
- Smażymy jeszcze 2 minuty.
- Usmażony omlet przekładamy na talerz, posypujemy cukrem pudrem i dodajemy konfiturę.
   Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/omlet-na-slodko-bezglutenowy/
 3.5.3208