Kaszę jaglaną przelewamy kilkakrotnie aby woda była bezbarwna.
Wlewamy do kaszy wodę i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia w blenderze (u mnie thermomix 1 minuta, obroty 10) mielimy kaszę wraz z wodą.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy na mniejszym obrotach (thermomix 30 sekund, obroty 4).
Odstawiamy ciasto na min. 40 min.
Rozgrzewamy patelnię, natłuszczamy kilkoma kroplami oleju i wlewamy porcje ciasta, czekamy aż ciasto będzie odchodziło od patelni (ok 3-4 minuty) i przekręcamy na drugą stronę, smażymy jeszcze 2 minuty. Tak przygotowujemy wszystkie naleśniki.
Natłuszczamy patelnie co 2-3 naleśnik. Pierwszy naleśnik wyrzucamy (nigdy się nie udaje). Układamy jeden na drugim.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/nalesniki-z-kaszy-jaglanej-bezglutenowe/