Wszystkie składniki sosu umieść w czystym słoiczku od dżemu i wstrząśnij, aby połączyć składniki. Odstaw na bok.
Gotuj bób w osolonej wodzie przez 5 minut lub aż będzie miękki. Odsącz i ochłodź w zimnej wodzie, a następnie usuń i odrzuć grube, białe łupiny zewnętrzne.
Pokrój ser halloumi na plastry.
Obetnij i pokrój szparagi, a następnie cienko pokrój cukinie na plasterki. Wymieszaj je z oliwą, a potem dopraw.
Rozgrzej olej na dużej patelni grillowej na dużym ogniu, a następnie dodaj szparagi, cukinie i halloumi. Grilluj aż się ładnie zarumienią, a następnie wyjmij i odłóż na bok.
Pokrój szalotki w cienkie piórka, przekrój pomidory na pół, a następnie ułóż na półmisku warstwami: szparagi, cukinie, halloumi, bób i kapary.
Posyp świeżymi ziołami i skrop sosem.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/ser-halloumi-z-grillowanymi-warzywami/