Ziemniaki z grilla z czosnkiem i pietruszką
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • Ziemniaki ok 10 średniej wielkości
  • 10 główek czosnku ( duże)
  • 1 masło
  • Pęczek koperku świeżego
  • Przyprawa do ziemniaków - cała
  • sól, pieprz do smaku
Wykonanie
  1. Ziemniaki myjemy.
  2. Ziemniaki gotujemy ok.15 minut w zależności od wielkości.(Ziemniak po wyciągnięciu z wody jest jeszcze twardy).
  3. Ziemniak musi przestygnąć.
  4. Nacinamy ziemniak do połowy grubości (nacięcia są blisko siebie).
  5. Czosnek wyciskamy przez praskę. Dodajemy do miękkiego masła. Siekamy koperek. Dodajemy koperek, przyprawę do ziemniaka, sól, pieprz do masła i wszystko mieszamy.
  6. Zawijamy każdy ziekmniak w folię i dodajemy między nacięcia gotowe masło ok 1 łyżkę.
  7. Zawijamy szczelnie i kładziemy na grilla. Ziemniak kładziemy nacięciami do góry.
  8. Pieczemy ok 15 minut.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/ziemniaki-z-grilla-z-czosnkiem-idealne/