Szklanka suchej kaszy gryczanej (u mnie niepalona)
1 łyżka oliwy extra
2 ząbki czosnku
1 cebula
opakowanie mix warzyw mrożonych
⅓ szklanki wody
2 łyżki carry
sól
pieprz
Wykonanie
Kaszę gotujemy wcześniej według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni na oliwie lekko podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek. Następnie dodajemy warzywa mrożone i smażymy kilka minut, mieszając.
Po ok 3 minutach dodajemy wodę i przyprawę carry. Dusimy pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą al dente (ok. 7-10 minut)
Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Podajemy na ciepło.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/kaszotto-warzywne/