Kaszoto warzywne
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • Szklanka suchej kaszy gryczanej (u mnie niepalona)
  • 1 łyżka oliwy extra
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • opakowanie mix warzyw mrożonych
  • ⅓ szklanki wody
  • 2 łyżki carry
  • sól
  • pieprz
Wykonanie
  1. Kaszę gotujemy wcześniej według przepisu na opakowaniu.
  2. Na dużej patelni na oliwie lekko podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek. Następnie dodajemy warzywa mrożone i smażymy kilka minut, mieszając.
  3. Po ok 3 minutach dodajemy wodę i przyprawę carry. Dusimy pod przykryciem do momentu kiedy warzywa będą al dente (ok. 7-10 minut)
  4. Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
  5. Podajemy na ciepło.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/kaszotto-warzywne/