Szparagi z patelni z pieczonym czosnkiem
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • pęczek szparagów zielonych
  • 3 ząbki czosnku w łupinie
  • 2 gałązki rozmarynu świeżego
  • sól, pieprz do smaku
  • papryka wędzona (może być ewentualnie słodka)
  • oliwa
Wykonanie
  1. Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki (same się przełamią w odpowiednim miejscu).
  2. Szparagi suszymy ręcznikiem papierowym.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy szparagi, czosnek, rozmaryn. Solimy i pieprzymy.
  4. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.
  5. Szparagi posypujemy na koniec papryką wędzoną. Czosnek przeciskamy przez praskę i układamy na szparagach.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/szparagi-z-patelni-z-pieczonym-czosnkiem/