Szparagi z patelni z pieczonym czosnkiem
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
- pęczek szparagów zielonych
- 3 ząbki czosnku w łupinie
- 2 gałązki rozmarynu świeżego
- sól, pieprz do smaku
- papryka wędzona (może być ewentualnie słodka)
- oliwa
- Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki (same się przełamią w odpowiednim miejscu).
- Szparagi suszymy ręcznikiem papierowym.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy szparagi, czosnek, rozmaryn. Solimy i pieprzymy.
- Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.
- Szparagi posypujemy na koniec papryką wędzoną. Czosnek przeciskamy przez praskę i układamy na szparagach.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/szparagi-z-patelni-z-pieczonym-czosnkiem/
3.5.3208