Makaron ryżowy z warzywami
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
- 250g makaronu ryżowego
- 2 papryki
- 1 cukinia duża
- marchewka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól do smaku
- Paprykę, cukinię kroimy w kostkę. Marchewkę w paseczki.
- Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym i wrzucamy pokrojone warzywa.
- Smażymy 5-10 minut i dodajemy zioła, sos sojowy i jeszcze chwilę podsmażamy. Warzywa powinny być chrupkie.
- W międzyczasie przygotowujemy makaron i na koniec dodajemy do warzyw na patelni i mieszamy.
- Solimy do smaku.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/makaron-ryzowy-z-warzywami-15-minut/
3.5.3208