Makaron ryżowy z warzywami
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • 250g makaronu ryżowego
  • 2 papryki
  • 1 cukinia duża
  • marchewka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól do smaku
Wykonanie
  1. Paprykę, cukinię kroimy w kostkę. Marchewkę w paseczki.
  2. Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym i wrzucamy pokrojone warzywa.
  3. Smażymy 5-10 minut i dodajemy zioła, sos sojowy i jeszcze chwilę podsmażamy. Warzywa powinny być chrupkie.
  4. W międzyczasie przygotowujemy makaron i na koniec dodajemy do warzyw na patelni i mieszamy.
  5. Solimy do smaku.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/makaron-ryzowy-z-warzywami-15-minut/