Deser z owocami sezonowymi.
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • 500 ml. galaretki owocowej (u mnie bez żelatyny)
  • 1 mleczko kokosowe
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka spiruliny/młodego jęczmienia
  • 3 łyżki rodzynek
  • sezonowe owoce
Wykonanie
  1. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, wlej do 4 pucharków odstaw do lodówki do zgęstnienia.
  2. Do większej miski wlej mleczko kokosowe i dodaj syrop z agawy, spirulinę lub młody jęczmień. Mikserem miksuj około minuty, aż mleczko zgęstnieje i na koniec dodaj rodzynki. Mieszamy.
  3. Polej masę z mleczka na ostygniętą, zgęstniałą galaretkę.
  4. Udekoruj owocami, miętą, czekoladą itd.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/wegetarianski-deser-z-owocami-sezonowymi/