Jajecznica z oscypkiem
Ilość porcji: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
 
Składniki
  • 1 cebula
  • 2 jaja od szczęśliwej kurki
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 3 łyżki oscypka - starty na tarce
  • sol i pieprz
Wykonanie
  1. Rozgrzej olej na patelni i dodaj pokrojoną w piórka cebulę.
  2. Posól.
  3. Cebulę smażymy na średnim ogniu, aż będzie miękka (około 5 minut).
  4. Wrzucamy jajka na cebulę. Dodajemy oscypek i pieprz i czekamy około 30 sekund, aż jajko zacznie się ścinać. Mieszamy delikatnie. Jajka powinny być mokre, ale nie pływające. Ser powinien się roztopić.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/jajecznica-z-oscypkiem/