Mleczko kokosowe miksujemy wraz z syropem klonowym, aż zgęstnieje, około 3 minuty.
Dodajemy nasiona chia i delikatnie mieszamy.
W pucharku na spód jako pierwszą warstwę dajemy granolę. Następnie przykrywamy masą z mleczka kokosowego ok. 2 łyżki. Druga warstwa to owoce, które są pokrojone na mniejsze kawałki (oczywiście borówek, granatu nie kroimy). Kolejny raz na wierzch dajemy masę ok. 2 łyżki. Dekorujemy owocami, wiórkami i polewamy miodem lub syropem klonowym.
Deser wstawiamy na min. godzinę do lodówki.
Deser jest gotowy do jedzenia. Smacznego.
Uwagi
Mleczko kokosowe może mieć w sobie znaczną część wody, wtedy do masy wlewamy tylko połowę płynu. Resztę wylewamy.
Recipe by Apetyt na zielone at https://apetytnazielone.pl/deser-z-owocami-i-nasionami-chia/