Pasta Adzuki
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania:
15 min
Czas gotowania:
1 godzina
Czas całkowity:
1 godzina 15 min
Składniki
szklanka fasoli adzuki
cebula
1 ząbek czosnku
⅓ papryczki chili
8 pomidorów suszonych z zalewy
zioła prowansalskie
3 łyżki oleju
sok z połowy cytryny
1 łyżka musztardy francuskiej
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Fasolę moczymy dzień wcześniej gotujemy wg przepisu na opakowaniu ok godziny.
Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i chili. Podsmażamy kilka minut do miękkości.
Do blendera wkładamy ugotowaną fasolę adzuki, pomidory, warzywa z patelni, dodajemy zioła, olej, cytrynę, sól, pieprz i blendujemy.
Na koniec dodajemy musztardę i delikatnie mieszamy.
Uwagi
Pasta podajemy na chlebie, a na wierzch możemy dodać kiełki lub inne warzywa.
Recipe by
Apetyt na zielone
at https://apetytnazielone.pl/pasta-adzuki/
3.5.3208